Wat is de online LeerWijzer?

logo online leerwijzer

Leren leren door te ontdekken wat jouw leerstijl is met de online LeerWijzer

Tijdens de lagere school periode van mijn kinderen heb ik ervaren dat het huidige onderwijssysteem nog steeds in mindere mate ingericht is op mijn kinderen als individu. En er te weinig rekening gehouden wordt met de individuele leerstijl van mijn kinderen. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele grote stap! Daarbij het mij opgevallen is dat je kind soms aan zijn lot over gelaten wordt. Het valt of staat vaak met de wijze waarop een leerkracht aandacht geeft aan de verschillende manieren van leren.

Ik ben er van overtuigd dat kinderen in de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs leuker kunnen leren. Dat kan door veel gerichter naar hun leerstijl te kijken. Helaas wordt er in het onderwijs vaak onvoldoende rekening gehouden met verschillende leerstijlen. De nadruk ligt vooral op verbale vaardigheden. Daarom heeft More Happy de Online LeerWijzer als tool ontwikkeld. Hiermee worden jongeren bij het leren weg  geholpen waardoor huiswerk maken en leren vlotter gaat. Het is waardevol als jouw kind weet wat zijn ideale manier van leren is. Dat kan een hoop frustratie schelen. Ontdekken wat de beste leermethode is die bij hem/haar past maakt dat leren leuk wordt!

De eerste stap die ik gezet heb is om een ONLINE TRAINING LEUK LEREN IN DE BRUGKLAS op de markt te brengen. Een onderdeel van deze training is de ONLINE LEERWIJZER.  Daarnaast zal de online LeerWijzer  volop voor andere doeleinde ingezet gaan worden zoals voor jongeren t/m klas 3 van het voortgezet onderwijs, als hulpmiddel voor jongerencoaches en zo nog meer.  Wil je op de hoogte gehouden worden schrijf je dan  via de button hieronder in voor de nieuwsbrief! 

Ja, houd mij op de hoogte!

Wat is de online LeerWijzer?

De online LeerWijzer is een vragenlijst voor jongeren waarmee een persoonlijk leertype naar voren komt gebaseerd op een van de vier elementen. Deze vragenlijst is ontwikkeld in samenwerking met Marcel Dekker van Elementaal. Een leertype beschrijft de manier van leren die bij jouw past; jouw leerstijl!  Waardevol om te weten bij de persoonlijke ontwikkeling  van jongeren want het vergroot hun zelfkennis. En ook super handig te gebruiken bij het maken en leren van je huiswerk.

Om optimaal te kunnen leren, is het belangrijk dat je je bewust bent van je leerstijl. Het is wel goed te wisselen tussen leerstijlen want zo kan je ook andere leerstijlen ontwikkelen. Een leerstijl ligt nooit compleet vast, deze is veranderbaar.

Waarom de vier elementen Lucht, Water, Vuur en Aarde?

More Happy gebruikt de natuurlijke elementen Lucht, Water, Vuur en Aarde als beeld.  Jongeren denken in beelden. Beelden versterken de herinnering. Daarnaast spelen de elementen een voorname rol in de oude natuurfilosofie. Zowel bij de oude Griekse filosofen, als in tradities in het verre oosten. Al eeuwenlang worden de elementen gebruikt als beelden voor de verschillende manieren waarop mensen naar de wereld kijken. En hoe ze omgaan met wat ze daarin tegenkomen. Letterlijk is het de lucht die we ademen, het vuur dat ons verwarmt, het water waarin we zwemmen en de aarde de grond waarop we staan.

Onze persoonlijkheid kan worden vertaald naar deze elementen. Het element lucht is gekoppeld aan communicatie en kennis. Vuur met creativiteit en initiatief. Water met gevoel en relaties. Aarde met bouwen en werken. Ieder mens maakt gebruik van deze vier elementen in de vorm van denken, willen, voelen en doen en de verschillende persoonskenmerken die bij de elementen horen. Bij de meeste mensen is het een of twee elementen die het sterkste doorwerkt in dat wat je doet. Dat is de stijl waarop je terugvalt als je jezelf bent. En de manier waarop je de problemen aanpakt die je in je leven tegenkomt.   

Het element zegt niets over hoe intelligent je bent of over hoe goed je in bepaalde vakken bent. Het zegt veel meer over de manier waarop je van nature informatie opneemt en hoe gemakkelijk je dingen leert. Dat is ook van invloed op de manier waarop je prettig je huiswerk kunt maken.

Hoe werkt de online LeerWijzer? 

Het invullen van de vragenlijst kost je nog geen 10 minuten. Na het afronden van de online LeerWijzer krijg je een persoonlijk resultaat te zien. Hierin staat o.a. een korte uitleg, een omschrijving van jouw element gekoppeld aan persoonskenmerken en een omschrijving van je leertype met een aantal tips je kunt gebruiken bij het maken en leren van je huiswerk . Zodat je uiteindelijk voor jezelf een passende leeraanpak kunt maken! 

Wie is Marcel Dekker? 

Marcel Dekker is oprichter van Elementaal en is ruim 15 jaar expert in het uitdenken en vormgeven van persoonlijkheidstools. Deze tools worden ingezet om mensen en organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun potentieel op het vlak van mensenkennis, talent, samenwerking en marketing.

Kijk hier de video waarin Natasja in gesprek is met Marcel over de online LeerWijzer. 

https://vimeo.com/262868492/0ae35fcb19

More Happy heeft de online LeerWijzer laten testen door 5 leerkrachten en 12 kinderen en verschillende ouders. Blij met de reacties die ik heb gekregen en de kritische noten hebben we meegenomen en aangepast!

Ben je nieuwsgierig naar de 4 elementen in combinatie met de leertypes die uit de online LeerWijzer naar voren komen?

 Meer informatie over de leertypes en de vier elementen

Heeft jouw brugklasser interesse om de online training Leuk leren in de brugklas inclusief  de online LeerWijzer uit te proberen? 

 Stuur een bericht 

 

Geef een reactie

Menu