Wat is de overeenkomst tussen More Happy en RUGBY?

In deze blog ontdek je 5 overeenkomsten tussen More Happy en RUGBY. Voor degenen die mij nog niet goed kennen: mijn twee tieners ( 15 en 13) spelen allebei rugby bij Rugby Club Tilburg; mijn zoon sinds 3 jaar en mijn dochter sinds 1 jaar. Wat is daar nu bijzonder zul je misschien denken….Lees gerust verder als je nieuwsgierig bent geworden…

# Overeenkomst 1: NIEUWE DINGEN LEREN ( LEREN LEREN)

Voordat mijn zoon ging rugbyen was het woord rugby bij ons thuis nog nooit gevallen. Mijn zoon kwam er door een vriend van mijn schoonzus mee in aanraking. Die was zelf professioneel rugbyspeler geweest in Schotland. Mijn zoon was min of meer uitgekeken op voetbal en wilde een nieuwe sport leren dus is hij op rugby gegaan. Zijn zus die destijds vooral met paardrijden bezig was had toen niet zoiets van: “wat een gave sport dat wil ik ook gaan doen”. Totdat zij mee deed aan een talentendag bij het NOC NSF waarbij ze allerlei testen moest doen voor verschillende sporten. Verrassend genoeg werd zij geselecteerd voor Rugby7’S omdat zij explosief en snel bleek te zijn. Tja dat ontdek je niet met paardrijden. ?

#Overeenkomst 2: TALENTEN ONTWIKKELEN

Zij volgde vorig jaar een trainingsprogramma en ze bleek aanleg te hebben en ze vond het nog leuk ook. En na 3 maanden kon zij haar talent zowel bij de Nederlandse Rugbybond als bij de club in Tilburg gaan ontwikkelen. Voor mij was het ook even schakelen; hoe ging ik ooit die spelregels snappen? Is het niet een te ruige en harde sport voor meisjes? Hoe combineer ik het op en neer rijden naar Amsterdam en Tilburg met het gezin en werk? En wat is het toekomstperspectief in de rugbywereld? Allerlei gedachten en belemmerende overtuigingen kwamen voorbij in mijn hoofd.  Onze overtuiging is dat je kansen die op je pad komen moet pakken, belemmerende gedachten maar beter los kunt laten en gewoon eerst gaan doen!  Dus dat heb ik dan ook gedaan ? Ons hart is sneller gaan kloppen van deze sport want er is plezier, respect voor de ref (scheidsrechter) en jongens en meisjes spelen samen tot 16 jaar.   

#Overeenkomst 3: JONGEREN COACHEN OP KWALITEITEN

Wat ik zo mooi aan rugby vind is dat het een sport is waar ieders kwaliteit zo tot zijn recht kan komen en alles te leren is. Mits je daarop goed gecoacht wordt en er ook oog is voor talent. Als je wel eens naar rugby gekeken hebt dan zal je waarschijnlijk opgevallen zijn dat er in het veld jongens en meisjes lopen met verschillende posturen passend bij de verschillende posities in het spel. Nu ben ik geen echte kenner, dus ik zal je niet vermoeien met de uitleg van scrums, ruks, kicks etc… (mocht je het wel leuk vinden om daar meer over te weten, klik dan even hier voor een simpele uitleg voor rugby voor beginners

#Overeenkomst 4: SAMENSPEL

Zoals ik al schreef vind je in een rugbyteam verschillende kwaliteiten. Als je hard kan rennen ben je winger, ben je krachtig sta je in de scrum, kan je goed kicken dan word je kicker, heb je lef en moed dan kan je goed leren tackelen etc. Balvaardigheid is belangrijk maar het belangrijkste is samenspel tussen spelers, trainer en coach. En is de sfeer goed, heb je een fijne trainer en coach die iedereen tot zijn recht laat komen dan lukt het je als team om kampioen te worden!  Zo is ook gebleken bij het team van mijn dochter. 

Hoe leuk is het om een kampioen te kunnen sponsoren! Trots ben ik dan ook dat More Happy op het rugbyshirt staat en op deze wijze mijn bijdrage heb kunnen leveren voor de trip naar het internationaal toernooi in Quimper in Frankrijk.

#Overeenkomst 5: GROEIEN EN BLOEIEN!

Het motto van rugby en More Happy: doe vooral wat je plezier geeft, ontdek je talent, wordt bewust van je kwaliteiten en groei en bloei op jouw eigen wijze

Wil je meer weten wat More happy voor jou kan betekenen? Lees hier verder.

Geef een reactie

Menu