Moet het leven leuk zijn?

leuk leren en lekker leven

Ik zag onlangs een artikel voorbijkomen en werd getriggerd door de uitspraken van Dirk de Wachter want die raken zo het motto van More Happy: leuk leren en lekker leven.

Het is dé ziekte van deze tijd, zegt psychiater Dirk de Wachter in zijn Brainwash Talk. Het idee dat ons leven vooral leuk moet zijn. En dat terwijl juist tegenslag ons zoveel kan brengen. We zijn te geobsedeerd met geluk. We zijn te zeer bezig met gelukkig zijn. We willen dat alles leuk, leuk, leuk is. En dat lijkt Dirk de Wachter een vergissing.

En wat triggerde mij dan zo?  Mijn motto van More Happy is Leuk leren & Lekker leven want dat is een mooi wenselijk resultaat van de coaching, workshops, (online) trainingen More Happy aanbiedt.  Door het artikel ontstond er een twijfel en onrust. Want wat wil ik die jongeren nu bieden en is mijn motto dan wel goed gekozen? Ik voelde mij ongemakkelijk en dacht hoe reëel is dat om dit te verwachten? Ken je dat; dat je van allerlei gedachten soms zo onzeker kan worden? In het dagelijks leven heb ik daar niet zo last van ? Echter bij het in de markt zetten van More Happy kan het mij soms zo aangrijpen: “Ben ik wel goed bezig? Hoe bereik ik die jongeren? Er zijn al zoveel jongerencoaches in de omgeving? Hoe word mijn website gevonden op google? “ En zo kan ik nog wel even door gaan.  

Stil staan bij jezelf is vaak weer een stap vooruit! 

Gelukkig heb ik als coach heel wat tools om met dit soort gedachten om te gaan. Bij mij werkt DOEN  heel goed. Dat ziet er zo uit: voelen waar de onrust zit, een moment van reflectie nemen,  alles op een rijtje zetten, als het kan met collega’s sparren  en dan doorpakken!

En zo kan ik trots zijn en met voldoening kijken naar de dingen waar ik NU mee bezig ben:

  • dat het aanbod nu ook op de homepage staat en dat de More Happy Aanbod pagina een nieuwe fris uiterlijk heeft gekregen
  • de nieuwe online training die ik aan het ontwerpen ben voor jongeren van 14-19: Kom in je element. Hierover de volgende nieuwsbrief meer!
  • het coachen van 2 meiden van 15 en 16 jaar bij het ontwikkelen van een realistisch zelfbeeld.
  • en het werken met veel plezier en energie aan leuke opdrachten voor Pontier&vanMoorst

Druk, nee leuk! Oh nee, dat is de verkeerde woordkeuze volgens Dirk :-0

Durf jij hulp te vragen bij het leren leren en leven? 

Om nog even terug te komen op Dirk de Wachter: hij pretendeert dat we last hebben van onze ikkigheid; een overgewaardeerd denken van autonomie; ik kan het helemaal alleen! Hij geeft aan dat het lijkt of dit teveel kantelt naar teveel helemaal alleen alles presteren en hij pleit ervoor om meer kwetsbaarheid, tekorten en kleine verdrietigheden met elkaar te kunnen delen. Een mooie boodschap die ik zeker ondersteun als coach want je hoeft niet alles alleen te doen, verwerken in je leven.  

Toch zie ik dat jongeren soms nog te lang blijven ploeteren bijvoorbeeld bij het maken van hun huiswerk. Of dat ze moeite hebben bij het maken van vrienden als ze op een nieuwe school zitten en niet lekker in hun vel zitten. Het leven moet niet leuk zijn maar je kunt wel leren hoe je met minder leuke dingen in het leven om kunt gaan.

En dan kom ik bij mijn motto:  

Ik gun alle jongeren een gelukkige jeugd waarin ze leren met leuke en minder leuke dingen in het leven om te gaan. Voor mij de drijfveer om hen gerichter te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze groeien en bloeien op hun eigen wijze! Zodat ze leuk leren en lekker kunnen leven….

Ben je een jongere of ouder van een jongere en wil je eens kosteloos sparren of kennis maken met mij? Klik dan op onderstaande button en vul je gegevens in.  

Ja, ik wil eens sparren!

Geef een reactie

Menu