Back to school! Ben jij klaar voor de brugklas?

back to school

Vandaag (21-8)  is het de eerste schooldag voor Regio Zuid en dus ook voor mijn kids.  

Back to school begon vroeger voor mij bij de schoolcampus….Toen ik op het VO zat vond ik het een feestje om in de grote vakantie schoolspullen te kopen op de schoolcampus bij de V&D. Ouders van de tieners van nu kunnen zich dat misschien nog wel herinneren. Helaas de V&D is niet meer en AH noemt het assortiment met schoolspullen tegenwoordig ook een schoolcampus. 

Maar die kan je wat mij betreft niet echt vergelijken met de schoolcampus waar ik vroeger de leukste en coolste spullen  scoorde. Ok, heel eerlijk, boeken kaften was niet mijn favoriete bezigheid. Ik kon mij wel goed vermaken met het pimpen van mijn agenda. En met kaftpapier afgestemd op mijn schriften en een agenda vol met spreuken, plaatjes en stickers ging ik met plezier het nieuwe schooljaar in. 

En hoe anders gaat dat nu bij mijn tieners. Ze lopen een keer een rondje in de Action,  laden wat spullen in een wagentje en dat is het. Boeken kaften toen ze niet aan want met die elastische boeken kaften ben je lekker snel klaar. Agenda is niet nodig want die gebruiken ze toch niet want alles staat op Magister. Het aantal schriften dat ze nodig hebben is ook drastisch verminderd; het boekenpakket bestaat voor de helft uit werkboeken en digitaal lesmateriaal. Dat blije gevoel dat ik kreeg van mijn schoolspullen beleven mijn twee tieners op een andere manier.  En de vraag die ik ze stelden: ga je met goede moed of vol frisse tegenzin het nieuwe schooljaar in? Wat denk je dat het antwoord was?

KLAAR VOOR DE BRUGKLAS?   

Mijn zoon is deze week gestart in de brugklas. Hij vroeg mij afgelopen weekend of ik hem wilde helpen met het op orde maken van zijn schoolspullen en het veranderen van zijn kamer. Hij zag gelukkig zelf ook wel dat die vooral game proof was en nog niet brugklas proof.  Alle speelgoed waar een brugger niet meer mee speelt hebben we ook gelijk in een doos gedaan.

Tijdens het opruimen vroeg ik hem of hij het spannend vond om de overstap naar het VO te maken. Een beetje zei hij maar hij had vooral zin om nieuwe vrienden te  maken. Dat huiswerk daar ziet hij wel een beetje tegenop. En dat snap ik helemaal want dat is flink omschakelen na een half jaar dat vooral in groep 8 in het teken stond van de musical en veel oefenen, niet meer zo veel doen op school, 6 weken vakantie en lekker laat naar bed mogen. Maar eindelijk kan hij aan de brugklas beginnen en mag hij het zelf mee maken waar hij van zijn zus al zoveel over heeft gehoord. Vanochtend ging hij, jawel met veel plezier,  samen met een vriendje BACK to SCHOOL! Kleine mannen worden groot…

OPSTARTEN IN DE BRUGKLAS

Het wennen in de brugklas duurt vaak tot de kerstvakantie, dan zijn ze gesloopt van alles wat er die maanden op hen af is gekomen. Wist je dat 7 van de 10 leerlingen vastloopt op die bergen huiswerk en hoge eisen ( info van SKUR)  Dus ouders met een brugger heb geduld,  laat de frustratie er zijn, laat ze stoeien met het huiswerk; steun ze vooral en toon begrip dan komt het wel goed ?

Natuurlijk kan je ze een handje helpen. Wil je weten hoe? Schrijf jouw brugger in voor de GRATIS Brugklas Boost en hij of zij ontvangt 2 weken lang gratis tips om op te starten in de brugklas. En niet alleen jouw brugger ontvangt tips ook  jij krijgt waardevolle tips om jouw kind te begeleiden.  

Nieuwsgierig? Klik op het plaatje en meld jouw brugger aan of kijk hier voor meer informatie. 

 

 

Geef een reactie

Menu